În semnul Vărsătorului

În urmă cu patru decenii, deja mulţi oameni au început să înţeleagă şi să simtă că s-a intrat într-o nouă etapă, într-un nou timp, de mari schimbări. Filmul muzical "Hair", exprima în cântecele sale sentimentul unei întregi generaţii, cu privire la începutul erei Vărsătorului.

În aceste cuvinte, cântecul Aquarius (Vărsătorul) din muzicalul "Hair" exprimă dorinţele care au fost eliberate de noua vârstă a Vărsătorului:

Atunci când Luna este în Casa a VII-a
Şi Jupiter se aliniază cu Martele
Atunci pacea va călăuzi planetele
Iar dragostea va guverna stelele.

Aceştia sunt zorii Epocii Vărsătorului.

Armonia şi înţelegerea,
Simpatia şi încrederea abundă.
Nu mai există falsitate sau derâdere
Viziunile visurilor de aur prind viaţă:
Revelaţia mistică pură,
Şi eliberarea adevărului minţii - Vărsătorul!


Şi astăzi? S-a schimbat ceva fundamental prin Vărsător? Libertate, egalitate, fraternitate, idealism, îndepărtarea vechilor valori, viziune, cunoaştere şi traversarea frontierelor, sunt principiile conducătoare ale Vărsătorului şi este evident că tot mai mulţi oameni tind spre aceste valori.


Existenţa sub influenţa zodiacului

Observând sistemul solar, cu toate planetele şi sateliţii, este clar că planeta Pământ se roteşte în jurul soarelui într-un an. În acelaşi timp, Pământul prezintă o mişcare foarte lentă în sens invers, în timpul unei perioade de aproximativ 26.000 ani, prin întregul zodiac, prin toate cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aproximativ la fiecare 2.100 ani, aceasta trece printr-un nou semn. Această mişcare este denumită în astronomie precizia punctului vernal, care se mişcă retrograd de-a lungul eclipticii (orbita aparentă pe care o descrie Pământul pe sfera cerească în traiectoria sa anuală) cu o viteza de 50,3 secunde pe an (cca 1 grad la 72 de ani). Acest fenomen este un efect al mişcării de precesie a axei de rotaţie a Pământului faţă de stelele fixe. Precesia axei Pământului este dată de puterea de atracţie soli-lunară, ce influenţează stabilitatea axei în jurul căreia se învârte Pământul. Astfel, axa Pământului descrie un con, ceea ce conduce la o deplasare a orientării Polului Nord printre stele. Aşa se face că de-a lungul vremii mai multe stele joacă succesiv rolul de stea polară: acum Steaua Polară este Alpha, din Ursa Mică.

Astfel, oamenii născuţi sub influenţa unui anumit semn al zodiacului, vor fi afectaţi de influenţa unui nou semn, prin această schimbare care se petrece o data la fiecare 2.100 ani. Aşa cum fiecare semn al zodiacului are un impact asupra minţii şi a vieţii individului, putem spune, că fiecare semn zodiacal radiază impactul său asupra omenirii ca întreg şi a evenimentelor de pe planeta noastră.

Era care acum se apropie de sfârşit este numită Era Peştilor. În epoca Peştelui, s-a născut Isus Hristos. Acesta este motivul pentru care peştele este un simbol important al creştinismului. În multe poveşti biblice, peştele ca simbol, joacă un rol major. Această corespondenţă de simboluri nu este întâmplătoare şi poate fi observată în toate erele din trecut, cât şi în era care vine. Lumea devine din ce în ce mai mult influenţată de Vărsător şi condusă de acesta. Care sunt implicaţiile Epocii Vărsătorului? Putem să amintim doar, că fiecare eră nouă aduce mari schimbări în condiţiile atmosferice care afectează totul în ansamblu şi pe fiecare în parte.


Vărsătorul aduce noi forţe spirituale

Zodia Vărsătorului este simbolizată prin două linii paralele ondulate. Vărsătorul toarnă apă din ulciorul său în lume. În tradiţiile spirituale, apa este întotdeauna un simbol al Spiritului Sfânt. Noi forţe spirituale afectează atmosfera. Apa Vie se revarsă peste lume şi peste omenire.

Odată cu epoca Vărsătorului, începe o nouă perioadă de eliberare. Prin aceste noi forţe de radiaţii, rasa umană câştigă oportunităţi pentru noi experienţe şi o nouă cunoaştere. Omenirea ar trebui să devină acum conştientă de adevăratul său scop. Toată lumea este chemată să revină, la versiunea originară a câmpului de viaţă divin, care este în afară de spaţiu şi de timp. În acest scop, forţele Vărsătorului radiază în lume.

Ca oricărui alt semn zodiacal Vărsătorului îi este asociată o planetă guvernatoare, a cărei forţa de radiaţie este dominantă şi care sprijină impactul semnului. Vărsătorului îi este asociată planeta Uranus. Uranus este asociat şi ca guvernator al inimii. El îi învaţă pe oameni să gândească cu inima, să recunoască noile oportunităţi ale aceastei ere. Îi ajută de asemenea să depăsească frontierele prejudecăţilor şi îi conduce către destinul lor adevărat. Astfel încât atât Uranus cât şi Vărsătorul patroneză anumite orientări specifice apropiate.


O privire în spatele lumii iluzorii

Forţele de radiaţie răspândite în lumea noastră de către planete, lucrează mână în mână şi penetrează Pământul ca o sabie, în profunzime. Pun totul sub semnul întrebării, apoi permit oamenilor să vadă în spatele aparenţelor. Fiecărei persoane îi este dată posibilitatea de a vedea prin limitări şi minciuni, deoarece totul este adus la lumina - fie că este vorba de politică, ştiinţă sau alte domenii.

Astfel, toată lumea este în măsură să examineze şi să judece pentru sine. Era Vărsătorului are planuri mari pentru omenire şi fiecare trebuie să şi accepte să răspundă acestor noi forţe. În cazul în care cineva devine conştient şi înţelege atingerea, acesta poate face alegerea de a-şi găsi propriul drum, în aceste timpuri ale schimbării.

Chiar şi în musicalul "Hair" oamenii cântă: "Undeva în interiorul tău există o sursa de măreţie ... Lasă lumina soarelui să o pătrundă ...". Marile schimbări pe care Vărsătorul le impune astăzi, solicită oamenilor întoarcerea către valorile spirituale şi centrarea conştiinţei lor asupra forţelor reînnoitoare.


Marea dorinţa de a depăşi spaţiul şi timpul

Simbolul Vărsătorului - undele - se reflectă peste tot în lume. Oamenii sunt înconjurati, chiar şi spaţiul este pătruns de unde: undele radio, undele mobile, cuptoarele cu microunde. Este dovedit că aceste unde schimbă oamenii, chiar şi fizic. Undele permit comunicarea, schimbul de cunoştinţe şi informaţii prin internet, televizor, telefon, radio şi satelit, traversează frontierele şi continentele, traversează timpul şi spaţiul.

Comunicarea şi viaţa în general, devin din ce în ce mai virtuale şi acest lucru este de asemenea un efect al Vărsătorului. Există o cunoaştere tot mai accesibilă, o aparentă atotcunoaştere. Dar aceasta este doar simularea fizică a omniprezenţei spirituale, a unei conştiinţe complet noi, care ar putea fi câştigată dacă s-ar urma impulsurile Vărsătorului, într-un mod pozitiv. În cazul în care se reacţionează într-un mod negativ, acest fapt va duce la o evadare periculoasă din realitate.

În fiecare epocă există exploratori şi pionieri care se simt destinaţi să găsească ceva nou. În Era Peştilor marinarii au explorat şi au descoperit lumea. În Era Vărsătorului se caută noi dimensiuni: călătorile spaţiale privesc către ţinte tot mai îndepărtate şi omul este în căutare de noi habitate. Aici de asemenea, poate fi observat impulsul Vărsătorului ca descoperitor de lumi noi, ca un căutător spre depăşirea frontierelor.

Radiaţii Vărsătorului străbat ca un apel întreaga lume şi transmit o mare dorinţă pentru un nou mod de gândire, care să aibă legatură cu fiinţa interioară, cu inima. Impulsul de a depăşi această lume, de a creşte în timp şi spaţiu şi de a depăşi substanţa materială, îi afectează pe toţi oamenii. Vărsătorul Luminează mintea, în cazul în care omul se deschide pentru lumina spirituală.